Rzetelna
Liczy się dla mnie tu i teraz.
Przy ocenie nie biorę pod uwagę osiągnięć kucharza,
a to, co dostałam na talerzu.
Z większości restauracji kieleckich, wpisy tworzone są na podstawie
kilku wizyt. Odwiedzam
je regularnie, co najmniej
raz w miesiącu.
Czasem pojawia się wpis
po pierwszej (i jedynej) wizycie, gdy jedzenie, jest na bardzo niskim poziomie lub nawet szkodliwe
dla zdrowia, więc nie ma mowy
o kilku odwiedzinach.
Niezależna
Nie przyjmuję wynagrodzeń pieniężnych, darmowych posiłków
ani jakichkolwiek innych prezentów
w zamian za opublikowanie recenzji restauracji. Za wszystkie posiłki płacę sama.
Przyjmuję zaproszenia
na degustację, z których ew. piszę relację (nie recenzję).
Zawsze informuję Was o zaproszeniu lub współpracy.
Szczera
Nie boję się pisać prawdy. Nazywam rzeczy po imieniu.
„Suchy wiór”, jest suchym wiórem.
Nie tworzę poezji, piszę recenzje. Obojętnie czy jestem
u Magdy Gessler czy u kogoś całkiem nieznanego – zawsze napiszę prawdę.
Tłumaczenia typu, że stare ziemniaki to „taka odmiana” – nie robią na mnie wrażenia. Nie zrażam się atakami
w moją stronę.
Niektórzy nie tylko nie potrafią gotować, ale również przyzwoicie zachować.
Jakość i serce do gotowania zawsze wygrywa
Wcale nie chodzi o wymyślne dania z mnóstwem technik w kryształowej zastawie. Najważniejsze jest serce do gotowania i jakość! Nasze kochane Babcie nie gotują wykwintnie, nie znają miliona technik, gotują dla nas z miłości.
Nie zawsze jest idealnie, ale zawsze jest pysznie, a my za każdym razem odwdzięczamy się uśmiechem 🙂
I podobnie jest u mnie z pisaniem opinii kulinarnych. Jeżeli widzę serce na talerzu odwdzięczam się nie tylko uśmiechem,
ale również uśmiechniętym wpisem 😉 Przychodzę uradowana do domu, z ogromną przyjemnością obrabiam zdjęcia
i piszę… Uwielbiam to!
Mam na imię Iza. Od kilku lat interesuje się sztuką kulinarną. Jestem członkiem stowarzyszenia
SLOW FOOD POLSKA. W zeszłym roku, po kolejnym fatalnym posiłku w jednej z restauracji postanowiłam pisać bloga restauracyjnego, o dobrych i złych przeżyciach kulinarnych. Szukam restauracji z niepowtarzalnym klimatem i pyszną kuchnią.
Dołącz do grupy:
Gdzie dobrze zjeść?
Polecam / Odradzam